På senare år har tillskott med grenade aminosyror (BCAA) på nytt hamnat på tapeten i fitnessvärlden. Det finns mer forskning som ger stöd för BCAA än för många av de andra kosttillskott som idag finns på marknaden.

Även om kosttillskott med grenade aminosyror kan vara användbara för den som vill öka i muskelmassa, har de också visat sig vara användbara för tävlande kroppsbyggare som vill ha en tightare kroppsbyggnad. Även om din deffade fysik kan få dig att se bra ut på scenen eller stranden, kan deffen också minska din muskelmassa rejält. Om du har bestämt dig för att påbörja ett styrketräningsprogram eller en deff, bör nästa steg vara att se till så du tillför kroppen rätt näring och kosttillskott. På så vis kan du säkerställa att du maximerar resultatet av din träning och kosthållning.

Behåll muskelmassan med BCAA

När du utsätter din kropp för stress i samband med träning, eller om du behöver ta ett avbrott från träningen och under denna tid inte är särskilt fysiskt aktiv, riskerar du att förlora muskelmassa. Detta gäller särskilt dig som har genomgått ett kirurgiskt ingrepp, och forskning har därför utförts på området för att se vad som kan göras för att förhindra denna katabola effekt.

En studie antyder att patienter fick en lösning som innehåller tre av de essentiella aminosyrorna inte fick en negativ kvävebalans under återhämtningen, till skillnad från de patienter som inte fick denna lösning. En negativ kvävebalans är ett tecken på förlust av muskelmassa. Tack vare denna studie kan vi också dra slutsatsen att du som har drabbats av en allvarlig skada av något slag bör tillsätta kroppen grenade aminosyror snarast möjligt. Detta då det är ett snabbt och enkelt sätt att påskynda kroppens återhämtning samt upprätthålla kvävebalansen.

De flesta av oss ser till att vårt intag av proteiner och kolhydrater är tillräckligt stort före och efter träning. Många gånger tar vi också andra kosttillskott som kan förbättra resultaten något, såsom glutamin och kreatin, men vi glömmer ofta de grenade aminosyrorna och de fördelar det kan innebära att ta dessa som kosttillskott. Du bör därför se till att inte vara en av de som låter en brist på aminosyror stå i vägen för dina mål. Även om BCAA kan framstå som ett ganska enkelt kosttillskott, är det ett tillskott som verkligen gör skillnad för din träning. Detta stämmer inte minst för dig som redan har en brist på aminosyror.

BCAA för bibehållen muskelmassa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *