Stumpor av bambu? Ja, idag finns faktiskt många plagg tillverkade av det kanske lite ovanliga materialet att hitta, och däribland bambustrumpor. Materialet har många fördelar – bland annat att det är väldigt mjukt och skönt mot huden.

Strumporna finns att hitta i många olika modeller och färger och har man aldrig provat att bära ett par kanske det är dags att göra slag i saken. Läs mer om fördelarna här.

Bambustrumpor är mjuka och sköna

Bambufibrer har en rund och jämn struktur, vilket gör att bambustrumpor och andra plagg av materialet blir oerhört mjuka. Materialet påminner lite om kashmir när det kommer till känsla – men är betydligt billigare än det.

Håller sig fräscha länge

En annan fördel med bambustrumpor är att dom håller sig fräscha väldigt längre. Även här spelar bambumaterialets struktur en avgörande roll, där dom små microhålen i fibrerna ger väldigt bra ventilation. Bambu har också en förmåga att absorbera fukt väldigt bra – hela tre gånger mer än vanlig bomull. Ett par bambustrumpor kan alltså hålla fötterna torra och fräscha längre – även vid träning och andra aktiviteter.

Bra för huden

Bambustrumpor är inte bara sköna att bära – dom är också väldigt bra för huden om man jämför med strumpor av annat material. Bambufibrerna har en antibakteriell effekt som alltså hjälper till att bekämpa bakterier. Den antibakteriella effekten har en förmåga att lugna huden och passar utmärkt även för den med känslig hud.

Strykfritt material

Bambutyg är ett material som inte skrynklar sig och behöver därmed inte strykas. Detta är kanske inte så viktigt för just strumpor, men det finns många andra bambuplagg att köpa för den som gillar materialets goda egenskaper. Man kan bland annat hitta:

  • Kalsonger
  • Trosor
  • Tröjor

Mer om materialet

För att tillverka bambustrumpor och andra plagg av samma material använder man fibrer från just bambuträd. Dessa träd är inte samma som till exempel pandorna äter av utan en annan art. Träden är snabbväxande och förutom att materialet har många bra egenskaper så är det också ett förnyelsebart material – vilket såklart också är en stor fördel.

Bambufibrer är även väldigt lätta att färga och därmed finns både strumpor och många andra plagg att hitta i många olika färger – alltifrån svarta och vita till färgglada gröna, gula, rosa, orangea och till och med mönstrade.

Här är fördelarna med bambustrumpor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *