Packa inför cykelsemestern

Det är fler och fler svenskar som väljer att ta en cykelsemester på våren eller sommaren. Att cykla är otroligt miljövänligt, kul för hela familjen och dessutom får man se mycket på vägen. Om familjen eller kompisgänget ska cykla en bra bit så kan det vara bra att använda en damcykel med en stor, mjuk sadel och med en rymlig cykelkorg. Vanliga damcyklar är bäst för tunga ben i slutet av dagen, men om semestern handlar om att cykla snabbt så kan det vara bra att välja en cykel som är särskilt anpassad för fart med tunnare hjul. Vad ska man då packa inför cykelsemestern?

I ryggsäcken eller väskan på pakethållaren

Det är bra att ha en lite större väska med sig som spänns fast på cykelns pakethållare eller en ryggsäck som passar bra på ryggen. I den stora väskan är det bra att ha mat, tält och sovsäck om det behövs, flera ombyten, tunnare lager att dra på sig om temperaturerna sjunker och allt annat som behövs när man stannar på dagen eller inför kvällen. Glöm inte att packa en karta, kompass och en powerbank till telefonen om tanken är att sova i tält ett längre tag. Trots att det kan kännas lockande att inte ha någon mobil alls med sig så kan det vara väldigt bra ifall olyckan skulle vara framme eller ifall man cyklar vilse.

En liten väska i cykelkorgen

I cykelkorgen behöver man packa i allt man kan komma att behöva under själva cyklingen. Det är även bra att ha värdesaker i en liten väska i korgen så att det inte finns någon risk att de ramlar ut. Det är bra att tänka efter vilka prylar man behöver ha nära till hands, det kan vara individuellt. Att alltid ha en fylld vattenflaska i cykelkorgen är väldigt bra, även en frukt eller chokladbit för extra energi, en vindjacka eller tröja att svepa om sig ifall det blir kallt och även ett lagnings-kit för cyklar så att man snabbt kan laga en eventuell skada och snabbt cykla vidare. En sista minuten-låda behöver även vara tillgänglig snabbt, det finns små lådor med allt man behöver att köpa på affärer som XXL eller Ö&B.

Packa inför cykelsemestern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *